Cybersikkerhed og sansevandring

Hvad har det med hinanden at gøre, tænker du måske?

For mig gav begge dele mening og hang ret godt sammen på en gråvejrsdag som i går!

Cybersikkerhed fordi vi er nødt til at få styr på fremtiden, og det tempo der er sat på udviklingen. Det i sig selv kan godt støje i mit hoved.

Hvad kommer til at betyde for vores virksomheder og deres sikkerhed, at vores medarbejder frit har adgang til ChatGPT, AI og hvad der ellers er på vej? Hvilket digitale forandringer bliver vi ansvarlige for som individer, og særligt hvordan skal vi agere og navigere som bestyrelse?

Ingen kender faktisk de fulde svar lige nu, men mange af spørgsmålene og flere til blev i går afdækket af fantastiske Kristina Andersen fra Fiks it A/S, hvor 30 fagprofessionelle eksperter hver dag udelukkende arbejder med at skabe sikker og stabil IT i virksomheder.

Kristina var i går indlægsholder på vores netværksmøde for bestyrelseskvinder, og gav os en indflyvning i de udfordringer og det ansvar, vi som bestyrelse har i forhold til cybersikkerhed i vores organisationer. Der er dybest set ingen forsikringer, der dækker det fulde ansvar, med mindre du lever op til en lang række punkter i din forsikring – og det gør de færreste. I mange bestyrelser er det, der gælder, troen på, at ens samarbejdspartner på it-området bærer ansvaret for sikkerhed, risikovurderinger og sårbarheder, men det er en farlig tro, der sjældent holder vand! I sidste ende er det bestyrelsen, der bærer det fulde ansvar!

Så generelt tror jeg bare, at vi alle gik hjem fra mødet med et par et par spørgsmål, der er vigtige for et hvert bestyrelsesmedlem, at få afklaret:

Forstår jeg virksomhedens cyberrisici?

Har vi en cyberstrategi og en beredskabsplan?

Mit hoved var efter mødet fyldt godt op, og der var næsten ikke plads til mere information på øverste hylde. I en verden der kører afsted i et maksimalt højt tempo kan hjernen godt blive både udfordret og overophedet, og derfor gav det efterfølgende rigtig god mening for mig, at stikke af ud i naturen og her iklæde mig nye værktøjer til at imødegå tempo og informationsoverload, og derfor var jeg på sansevandring i et par timer ude i den fantastiske natur.

Hvad der kom ud af netop den vandring, kan du opleve på mine tre helt nye ledelsesmoduler for Ansvarlig ledelse, hvor modul to indeholder øvelser og ophold i naturen som en naturlig del af den læring, vi i fællesskab oplever gennem aktiviteter i naturen.

En ting kan jeg love dig, det giver rigtig god mening at veksle din hverdag mellem stillesiddende aktiviteter, møder, information og et besøg i naturen der kan være med til at genoplade dine hjerneceller og energien i din krop! Du har brug for det, hvis du vil skabe forbundethed mellem din krop og din sjæl.

Så er der sammenhæng mellem alt det, jeg skal forhold mig til inden for fremtidens digitalisering og cybersikkerhed og roen i naturen? Ja, for mit vedkommende er der helt sikkert. Der er nødt til at være balance. Vi har brug for at finde de rigtige værktøjer til at imødegå fremtidens udfordringer, så vi kan tænke klart og være langtidsholdbare!

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *