Playful Hub

alex-alvarez-63YVMrL2d6g-unsplash

Playful Hub

På baggrund af mit arbejde med udvikling af Tankevækkere-konceptet til unge blev jeg indbudt til at være en del af Playful Hub hos CoC Playful Minds i Billund.

Billund har i kraft af LEGO, LEGO Fonden, CoC Playful Minds m.fl. et eksisterende unikt videns- og kompetencefundament i international særklasse at bygge på, et potentiale Playful Hub bygger videre på. Playful Hub er første skridt hen imod at udvikle et epicenter inden for leg og læring med udgangspunkt i Billund.

Unikt miljø

Man kan på verdensplan ikke finde et lignende innovationsmiljø, hvor virksomheder inden for leg og læring kan udvikle sin forretning sammen med andre virksomheder, forskere og i samskabelse med børn og unge.

Dette gjorde Playful Hub til et unikt initiativ, ikke bare nationalt, men internationalt.

Gennem 1 1 /2 år var jeg på ”kontoret” i Billund 1 dag hver uge. I fællesskab med alle de øvrige iværksættere på stedet støttede og hjalp vi hinanden med sparring, skæve ideer, drøftelser af den forgangne uges udfordringer, glæder og sorger – hele tiden med kompetent hjælp fra CoC Playful Minds medarbejderteam, der har speciale i leg, læring og samskabelse med børn og unge.

Vi legede naturligvis de vildeste lege sammen og skabte derved nye måder at se verden, vores produkter, vores virksomheder og hinanden på. Den viden, der er samlet i huset, om leg, læring og samskabelse, er helt unik og en stor gave for iværksætteri med fokus på børn og unge.

I perioden uddannede jeg mig ligeledes som facilitator på Facilitator Akademiet, en uddannelse udviklet af CoC Playful Minds med et særlig fokus på facilitering af samskabelse med børn og unge.

Foto: Alex Alvarez

© Copyright - KOTU